logo

Maak een afspraak!

Direct contact en uw vraag stellen? Dat kan! Mail mij gerust of bel en ik beantwoord uw vraag graag!

Een website laten maken: waar moet u aan denken?

Website laten maken

Een website laten maken: waar moet u aan denken?

Uw huidige website past niet meer bij u en uw onderneming. Of u begint net met ondernemen en u wilt online gevonden worden. Wat het geval ook is: het is tijd om een nieuwe website te laten maken. Dat kost, net als zoveel dingen, een hoop tijd en energie. Maar wanneer u deze tijd en energie waardevol besteedt, is het resultaat een prachtige website waar u weer een aantal jaar mee vooruit kunt. AM Marketing heeft u voor een checklist gemaakt om wat structuur te bieden tijdens het maken van een nieuwe website. Want ook al bouwt u de site niet zelf, er zijn genoeg dingen waar u aan moet denken!

 

  1. Brainstorm

Net als zoveel projecten begint ook een nieuwe website met een brainstorm. Heeft u binnen uw bedrijf mensen die een website kunnen bouwen? Of gaat u het proces uitbesteden en laat u een freelancer uw website maken? En verder: wat wilt u precies? Waar schiet de huidige website tekort, wat wilt u uitstralen met uw bedrijf? Spiek bij de concurrenten, maak een lijstje en een mindmap. Beslis over de kleuren en de algemene uitstraling. Wilt u een informele website of juist een zakelijke?

 

  1. Kies de juiste designer

Gaat u een website laten maken? Natuurlijk helpt AM Marketing u heel graag met uw nieuwe site, maar toch geven we de tip om goed rond te kijken. Iedere designer heeft een eigen specialisme. Zoekt u een platform of een one-pager? En denk ook aan de praktische zaken: wanneer moet uw website klaar zijn? Een andere belangrijke factor is de mate van zelfstandigheid. Bij AM Marketing bespreken we tijdens een persoonlijke sessie al uw wensen en vervolgens wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen. Andere webdesigners zitten liever bij u op kantoor of werken juist alleen via Skype. Daarnaast werkt AM Marketing vanuit een marketing-oogpunt, terwijl een andere vormgever meer vanuit het creatieve punt opereert. Het één is niet beter dan het ander, maar bedenk zelf wat u fijn vindt werken en wat u van een freelance websitebouwer verwacht.

 

  1. Hoeveel wilt u zelf doen?

Ook handig voordat u een designer kiest: hoeveel wilt u zelf doen? Een website laten maken is leuk, maar de website moet ook gevuld worden. Gaat u zelf de teksten schrijven en de foto’s schieten? Of bent u op zoek naar een bureau dat het totaalplaatje kan leveren? Bij AM Marketing kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u teksten nodig heeft voor op uw website. Wij regelen dan een ijzersterke tekstschrijver die op korte termijn SEO-proof teksten voor u in orde maakt. Zo leveren wij een complete website op die we, als u dit wilt, gelijk stevig voor u in de markt zetten met een gerichte marketingstrategie. Maar u heeft ook de mogelijkheid om zelf de teksten te schrijven en de marketing te regelen. Het is maar net hoeveel tijd en budget u heeft.

 

  1. Vraag uw omgeving

Als er een testversie van uw website aangeleverd is, is het belangrijk dat u deze goed doorspit. Doe dit niet alleen zelf, maar vraag ook uw omgeving. Iedereen ziet nét weer wat anders. Op deze manier kunt u zoveel mogelijk valkuilen en onduidelijkheden uit uw site filteren voordat deze live gaat.

 

  1. Wees kritisch

Laten we eerlijk zijn: als u een website laat maken dan mag u best wat verwachten. Dus geef alles door aan de designer. Met feedback kan iets gedaan worden, zodat u helemaal tevreden bent! Neem dan ook goed de tijd om alle veranderingen en/of testwebsites goed door te nemen. Met heldere communicatie kan zoveel bereikt worden!

 

Wilt u een website laten maken zonder dat het u teveel kopzorgen kost? Bij AM Marketing kunnen we een prachtige site voor u bouwen, SEO-proof teksten verzorgen en een gerichte marketingstrategie opzetten. Zo hoeft u zich bijna nergens meer druk om te maken!

Anna Matulessy
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website